ca
  • Rehabilitació d’antiga Llotja catalogada per a restaurant, Mataro, Maresme
  • Rehabilitació d’antiga Llotja catalogada per a restaurant, Mataro, Maresme
  • Rehabilitació d’antiga Llotja catalogada per a restaurant, Mataro, Maresme
  • Rehabilitació d’antiga Llotja catalogada per a restaurant, Mataro, Maresme

Rehabilitació d’antiga Llotja catalogada per a restaurant, Mataro, Maresme

260 m2

Barcelona, Mataró

1985

L’edifici neoclàssic d’una sola planta, tanca la plaça de la Peixateria per la banda sud. Per la part posterior l’edifici es munta sobre l’antiga muralla d’en Titus, el recorregut de la qual queda tres plantes per sota del nivell de la plaça.

La reforma de la Peixateria com a Restaurant fa pensar en la seva ubicació, amb dues entrades, tot aprofitant la simetria de l’edifici. Una d’elles és l’accés al restaurant i l’altra la de servei.

Al centre de l’edifici i tancat amb una vidriera que passa per darrere les columnes tot deixant-les exemptes, es troba la sala del menjador. La façana posterior recupera les obertures de l’edifici original amb vocació de mirador.

A les plantes inferiors se situen les cuines i altres menjadors per menjars més ràpids, amb accés pel carrer lateral, que poden funcionar de manera independent.

L’obra ha estat seleccionada per al premi Puig i Cadafalch de 1993.

LA NOSTRA APORTACIÓ

Va estar un treball conjunt amb el client per entendre el funcionament d’un restaurant amb varis menjadors de diferent servei, i el treball de adaptar tot el programa dins d’un edifici neoclàssic catalogat.