ca
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà
  • Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà

Habitatge unifamiliar aïllat a Siurana, Alt Empordà

327 m2

Alt empodrà, Girona, Siurana

2007

Casa de nova planta construïda amb materials tradicionals integrada amb l’entorn rural.

La casa s’organitza a partir d’un mur de pedra que forma un arc on comença el jardí, acabat amb una inclinació que recorda els contraforts dels murs de pedra. A l’interior de l’habitatge aquest mur es forada en diversos llocs per donar l’entrada a les dependències principals. Més endavant , el mur canvia la pedra per obra vista en el passadís que forma els dormitoris i en els espais destinats als infants.

Uns graons en aquests espais marquen el petit desnivell del terreny. La coberta inclinada i a diferents nivells també recull la baixada del terreny.

El porxo de forma lineal obre la casa cap al jardí, i amb un volum de serveis a la banda Nord, protegeix aquesta zona de la tramuntana tan típica de la comarca.

La piscina te una forma singular amb un espai de platja i un carril per nedar.

Els materials escollits com la pedra per als murs de 45 cm, , obra vista i fustes recuperades en l’altell, baranes i portes de la tanca volen acostar la casa al seu entorn rural.

LA NOSTRA APORTACIÓ

El client volia una casa en planta baixa, funcional, amb materials tradicionals, que recordes les antigues masies de pedra, però amb les avantatges de les cases noves, com grans obertures per il·luminació natural, i el confort dels nous materials.

L’obra es va fer en el termini previst amb la contractació i coordinació de tots els industrials.

TESTMONI

L’obra es va realitzar amb un temps molt curt amb molta implicació per part d’Irabé. Es van ocupar de tot des d’un principi : l’arquitectura, la contractació, la direcció de l’obra, escollir materials , qualsevol tràmit, etc. Inclús es van fer càrrec de conjuntar tota la jardineria amb el disseny de la piscina i tots els elements exteriors de la casa.

Nosaltres vam ser els espectadors de l’obra i ho vàrem gaudir molt.

Enric Ripoll