• 20 habitatges de proteció oficial a Pallejà, Barcelona
  • 20 habitatges de proteció oficial a Pallejà, Barcelona

20 habitatges de proteció oficial a Pallejà, Barcelona

2.160 m2

L’edifici està format per cinc plantes iguals de quatre habitatges cadascuna, i una planta soterrani, amb l’accés a l’aparcament. Per tal d’adaptar-se a la normativa urbanística, l’edifici s’aixeca 1.20 metres respecte a la rasant del carrer.

La distribució dels habitatges a cada planta respon a un esquema central, amb un pati amb claraboia superior que ventila i il·lumina l’escala. Un passadís de 1.20 m d’ample, tangent a aquest pati, dóna accés als habitatges. L’ascensor i l’escala es col·loquen a l’altra banda del passadís.

A cada planta hi ha quatre habitatges, de 90 m2 que consten de sala-menjador, cuina amb safareig independent, 4 dormitoris, un bany complet incorporat al dormitori principal i un bany petit amb banyera.

A la planta soterrani, l’edifici s’amplia amb una franja de 4 m, a dues bandes, per donar cabuda a les 20 places d’aparcament. Aquests volums sortints son les terrasses dels habitatges de la planta baixa.

L’accés a l’edifici es realitza amb una gran rampa amb el 10% de pendent pavimentada, que permet l’accés de vianants al vestíbul de l’edifici mitjançant un gran porxo.

LA NOSTRA APORTACIÓ

Un edifici de protecció oficial està sotmès a molta normativa que ha de complir i a un pressupost molt acurat que deixa molt poc marge per dissenyar una proposta diferent o innovadora. Tot i així es va organitzar la planta centralitzada obtenint el màxim partit de la superfície disponible en sala i dormitoris pels habitatges.