• PARTY WALLS HOUSE REHABILITATION IN SIURANA, ALT EMPORDÀ
  • PARTY WALLS HOUSE REHABILITATION IN SIURANA, ALT EMPORDÀ
  • PARTY WALLS HOUSE REHABILITATION IN SIURANA, ALT EMPORDÀ
  • PARTY WALLS HOUSE REHABILITATION IN SIURANA, ALT EMPORDÀ
  • PARTY WALLS HOUSE REHABILITATION IN SIURANA, ALT EMPORDÀ
  • PARTY WALLS HOUSE REHABILITATION IN SIURANA, ALT EMPORDÀ

PARTY WALLS HOUSE REHABILITATION IN SIURANA, ALT EMPORDÀ

148 m2

The project is the rehabilitation of a house with party walls. The fundamental idea of the project was to gain view and interior light from a very rational plant configuration in response to the tight program requirements, and the use of traditional materials common in the area.

In this sense, the front façade goes back 3 m to form a courtyard entrance, treat everything in stone.
The height increases approximately 1.5m in order to add a new ground and reach a height sufficient to dominate a vast panorama.

The staircase that leads to the second floor to gain breadth in the corridor is designed in a puff, with wooden steps and solid support structure suspended from the upper floor, which also makes the rail. Its rectilinear trace contrasts with the curve at this point, draw the dividing wall of stone.

OUR CONTRIBUTION

In a house with party walls on three sides and closed access to a small alley, you get a place to stay outside and provide views. The distribution is made with open spaces to obtain more natural light.
The work was executed within budget and on deadline.