• RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA
  • RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA

RESIDENTIAL HOUSE IN LES PLANES, SANT CUGAT, BARCELONA

310 m2

New construction of a detached residential house on three levels adapted to the slope. The access is in the top level, where is the garage, the living room and kitchen. The plan ends with a large terrace overlooking the valley. The middle ground, linked by an open staircase contains study and rooms. The lower ground floor places the services facilities and access to the lower ground where the garden is.

The courtyards that form the side walls give the housing privacy, opposed to large opening in the front to the valley.
The building incorporates new technologies such as ventilated façade and roof ventilation, recycling of water and collecting rainwater.
OUR CONTRIBUTION

The client was pending in this area for a long time and was not sure whether it was appropriate for a house at his will. We started working on a draft of the client with open spaces and soon became convinced that the house was possible.