• 20 SOCIAL HOUSING IN PALLEJÀ, BARCELONA
  • 20 SOCIAL HOUSING IN PALLEJÀ, BARCELONA

20 SOCIAL HOUSING IN PALLEJÀ, BARCELONA

2.160 m2

DESCRIPTION

The building has five floors of same four flats each, and a basement with access to parking. To adapt to the planning regulations, the building stands 1.20 m on the slope of the street.

The distribution of dwellings on each floor plan responds to a central courtyard with a skylight above that ventilated and lit the stairs. A corridor 1.20 m wide, tangential to the courtyard gives access to housing. The elevator and the stairs are placed across the aisle.
Each floor has four apartments of 90 m2 consisting of living room, kitchen with separate utility room, four bedrooms, a complete bathroom in the master bedroom and a bathroom with small bath.

In the basement, the building extended with a range from 4 m to both sides, to accommodate the 20 parking spaces. These volumes are the projections of private terraces on the ground floor.

Access to the building is a large ramp with 10% slope paved, allowing pedestrian access in the lobby of the building with a large porch.

 

OUR CONTRIBUTION

A building of social housing is subject to many regulations to be met and an accurate budget that leaves very little room for innovative design or a different proposal. However, the plant was organized centralized for the most  of the surface available to the private room and bedrooms.