Construcció amb contenidors

CONSTRUCCIÓ AMB CONTENIDORS

Els contenidors han estat dissenyats per emmagatzemar i transportar mercaderies a gran distància, i de forma estanca, econòmica i amb seguretat.

No obstant això, es dóna la curiosa coincidència que els espais que han estat projectats per emmagatzemar i transportar mercaderies, tenen una escala humana adequada. És a dir, són vàlids per projectar espais habitables.

Aquest sistema és una bona opció constructiva que s’està utilitzant a molts altres països.

AVANTATGES DE L’ARQUITECTURA AMB CONTENIDORS:

  • Facilitat en el transport i varietat de contenidors.
  • Fàcilment apilables (Fins a 5 altures depenent de la seva base)
  • Construcció ràpida que afavoreix l’abaratiment en cost.
  • El seu cost és inferior a una construcció tradicional.
  • El reciclatge d’un contenidor afavoreix el medi ambient.
  • Són resistents i segurs.
  • Són molt més inofensius per al medi ambient que la construcció tradicional i al fet que no generen alteracions permanents en el terreny.

PER QUÉ UNA CASA DE CONTENIDORS ÉS MÉS ECONÓMICA QUE UNA TRADICIONAL?

El treball amb contenidors es pot planificar principalment de dues maneres: modificant els contenidors en una fàbrica i muntar-lo a l’obra, o muntar els contenidors nus i modificar-los i adaptar-los a l’obra.

Nosaltres optem per la segona forma de costruir dos raons que creiem importants : la primera es un motiu económic que si portem el contenidor del lloc de compra (segurament un port) directament al seu lloc final, (el solar on es vol construir la casa) estalviem un transport. La segona raó és més funcional. Si el contenidor es manipula a l’obra i s’acaba com a habitatge, el futur usuari de la casa pot fer un seguiment més continu i acurat de l’evolució de l’obra.

El que abarateix el cost en la construcció amb contenidors, és precisament la rapidesa en que es té acabada l’estructura. Un cop fets els fonaments, es transporten els contenidors a l’obra, es col.loquen al seu lloc definitiu i l’estructura de l’habitatge està acabada. Aquets treballs poden fer-se en unes hores o allargar-se 4 o 5 dies, sempe depenent del transport i la manera d’apilar-los.

A partir d’aquest moment, només quedarà fer els revestiments, acabats i les instal.lacions de l’habitatge com en qualsevol altra obra.

Tot i que depen de molts factors, entre ells el tipus de solar,  les qualitats d’acabat,  podem donar el preu d’un habitatge fet amb contenidors a partir de 850 € /m2.

El preu d’una casa de construcció tradicional pot començar a partir dels 1.300 €/m2, i per tant l’estalvi que tenim al construir amb contenidors és de 450 € /m2.

Degut a la crisi económica, la cases amb contenidors s’estan convertint en una possibilitat que molts clients abans rebutjarien directament i que a dia d’avui és una alternativa que pren força.

Si vols saber-ne més, et truquem i comentem el projecte que tens en ment.